Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (10)

Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (10)

de Ion Luca CaragialePentru sanatatea noastra avea o grija exagerata. Cand eram bolnavi sedea toata noaptea la capataiul nostru si ne incuraja soptindu-ne: "Stai cuminte, o sa treaca, ti-e mai bine!". Cand pleca in tara trebuia sa-i trimitem zilnic o telegrama, vesnic aceeasi, chiar daca nu totdeauna cu continut adevarat: "Toti sanatosi" iscalita "Cusii", iar in aceeasi seara primeam raspunsul: "Fiti cuminti, noapte buna. Cusul mare" Nu-mi amintesc de unde venise numele acesta.
Pe tata l-am stiut totdeauna perfect sanatos si nu l-am auzit plangandu-se vreodata ca nu se simte bine. O singura data, la Berlin, a avut o criza de sciatica. Tot atunci ne-am imbolnavit si noi, si doctorul chemat in graba a declarat c-ar putea fi scarlatina. La acest cuvant, s-a auzit un strigat de spaima. Tata a sarit drept in picioare si in acel moment s-a simtit vindecat de sciatica. A doua zi eram si noi sanatosi. De atunci tata a ramas cu vorba "neamtul e ca dracu", caci cu un singur cuvant vindecase trei bolnavi.
El iubea copiii in general si cu deosebire pe cei ai prietenilor. Stiu de la mama ca atunci cand Cella, fiica cea mare a lui Barbu Delavrancea a avut scarlatina foarte grava, tata nu-si gasea astampar si mergea zilnic sa ia vesti si plangand se uita prin geam la copilul bolnav.
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (1)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (2)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (3)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (4)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (5)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (6)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (7)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (8)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (9)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (10)
Ecaterina Logadi - Din amintirile mele despre tata (11)


Aceasta pagina a fost accesata de 2846 ori.